Kom i gang

Hvad du skal bruge

• En mobiltelefon (med data og gerne fuldt opladet).
  • Tøj som passer til vejret.
  • Cykel, løbehjul, rulleskøjter eller bare dine fødder.

Forberedelser

Opret bruger

Opret dig som bruger, eller spring over hvis du vil fortsætte som gæst. Du kan oprette en personlig brugerprofil, eller I kan oprette og bruge den samme profil i en gruppe.

Hvis du opretter dig som bruger på Friluftsskolen.dk, kan du følge med i dine resultater på hjemmesiden.

1. Vælg “Log ind” i menuen
  2. Klik på teksten “Registrer” under den blå knap
  3. Vælg nu et brugernavn og skriv din eller dine forældres e-mail adresse
  4. Tryk på knappen “Registrer”
  5. Nu får du en e-mail hvor du skal vælge en adgangskode
  6. Så er du klar og kan logge ind ved at vælge “Log ind” i menuen

Tjek at du kan se din position

Tjek at du kan se din egen position i kortet på Friluftsskolen.dk. Du skal se en rød prik som nedenfor, der hvor du er i kortet.

Ser du ikke dette symbol i kortet, skal du have dine forældre til at hjælpe med at indstille din telefon så hjemmesider må bruge din position.

Oversigtskortet og opgavekortet

På forsiden finder du et oversigtskort. Her kan du se hvor du kan bruge Friluftsskolen.dk. Hvis du klikker på en rød markør kan du læse om området og vælge opgavekortet for området.

På opgavekortet ser du alle posterne i det område som du har valgt. Nu er det bare om at finde dem.

Så starter vi

Nu er du klar til at gå på jagt efter poster og svare på quizer.

Udvælg en post i kortet som du vil finde og bevæg dig hen til den ved at bruge kortet.

Når du kommer tæt på posten (inden for ca. 15 meter) siger din telefon en lyd og postsymbolet begynder at hoppe i kortet. Tryk nu på symbolet i kortet og opgaven åbner.

…..og så går det videre til næste post!

Husk at du altid kan komme tilbage til oversigtskortet ved at klikke på “Tilbage til oversigtskortet” i menuen i øverste højre hjørne.

Lidt om post typer

Der er forskel på farve og symbol og det fortæller dig om emnet for quizzen på posten.

De blå poster handler om almen viden for børn og voksne.

De røde poster handler om dansk for 2. til 4. klasse.

De gule poster handler om matematik for 2. til 4. klasse.

De orange poster handler geografi for 2. til 4. klasse.

De grønne poster handler om temaet 99 arter. Læs mere på 99arter.dk hvor du finder en masse spændende materiale om den danske natur og sjove videoer.